Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)250g83kcal8.3g12.3g0g0g
Tuore hiiva25g17kcal3.8g0.1g0.1g3.2g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g250g875kcal35g140g18.8g25g
Juokseva hunaja 250g25g80kcal0.2g19.5g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g350g1225kcal42g248.5g7.4g10.5g
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1850g4922kcal179.2g841g93.2g77.4g
Valittu annoskoko925g2461kcal89.6g420.5g46.6g38.7g
Annoskoko puolitettuna463g1231kcal44.8g210.3g23.3g19.4g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316440