Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen16g117kcal0.2g0.2g13g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 188g43kcal3.4g4.5g0.4g4g
Lehtikaali 59g24kcal2g2.4g0.4g1.2g
Kesäkurpitsa zucchini 242g44kcal1.4g6.1g1g1.7g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Vesi333g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g83g50kcal0.7g4.3g3.3g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1850g560kcal15.8g35.8g36.2g14.4g
Valittu annoskoko925g280kcal7.9g17.9g18.1g7.2g
Annoskoko puolitettuna463g140kcal4g9g9.1g3.6g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612