Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g1282g2180kcal256.5g0g89.8g0g
Sipuli (kuorittu)385g104kcal5g18.5g0.8g6.5g
Valkosipuli 71g76kcal5.6g11.5g0.4g1.5g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g48g433kcal0g0g48.1g0g
Vesi4809g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 481g139kcal4.8g22.1g1.4g8.7g
Palsternakka 417g265kcal2.1g49.2g1.7g18.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g481g135kcal2.9g28.6g1g12g
Peruna, vanha, kuorittu 898g683kcal16.9g139.1g1.8g9g
Purjosipuli321g61kcal5.8g7.7g0.6g6.7g
Maustepippuri, annos 1g48g1.4kcal0g0g0.5g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18528g8155kcal599.2g553.4g292.2g126.4g
Valittu annoskoko9264g4077kcal299.6g276.7g146.1g63.2g
Annoskoko puolitettuna4632g2039kcal149.8g138.4g73.1g31.6g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066