Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5340g1127kcal64.1g181.5g10.7g112.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g401g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Puuroriisi256g897kcal15.4g194.8g4.4g5.9g
Sipuli (kuorittu)934g252kcal12.1g44.9g1.9g15.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2136g4860kcal405.8g0g363.1g0g
Siirappi 214g644kcal0.2g158.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18560g15783kcal1000g1206.6g761.8g287.8g
Valittu annoskoko9280g7892kcal500g603.3g380.9g143.9g
Annoskoko puolitettuna4640g3946kcal250g301.7g190.5g72g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318