Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1749g5423kcal297.4g944.6g50.7g227.4g
Emmental, punaleima 17%1225g3551kcal416.3g0g208.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2449g4066kcal465.3g0g244.9g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g315g2834kcal0g0g314.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2099g426kcal12.6g79.8g6.3g29.4g
Sipuli (kuorittu)192g52kcal2.5g9.2g0.4g3.3g
Vesi, vesijohtovesi 700g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g35g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g35g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka420g449kcal4.2g105g0g5g
Oregano, kuivattu 7g21kcal0.8g1.5g0.7g3g
Valkosipuli 56g61kcal4.4g9.1g0.3g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18564g33766kcal2407g2298.4g1652.8g538.6g
Valittu annoskoko9282g16883kcal1203.5g1149.2g826.4g269.3g
Annoskoko puolitettuna4641g8442kcal601.8g574.6g413.2g134.7g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157