Taikinoitu lohi

6-7 annosta
500 g valmista voitaikinaa
n. 1 kg (2 kpl) kirjolohifileetä
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 tl sitruunapippuria
n. 1/2 tl suolaa

Täyte
1 pkt (150 g) pakastettua pinaattia
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl Valio voita / rypsiöljy
1 prk (120 g) Valio smetanaa/ranskankerma
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
150 g katkarapuja

Poista fileistä nahka ja mahdolliset ruodot.

Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla.

Valmista täyte.

Sulata ja valuta pinaatti kuivaksi.

Hauduta pinaattia ja sipulia voissa.

Lisää smetana ja mausteet joukkoon.

Keitä kunnes neste on imeytynyt.

Sulata ja valuta katkaravut.

Hienonna karkeaksi ja sekoita pinaattiseokseen.

Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.

Leikkaa taikina täyteen noin 3 cm:n pituisia viiltoja (taikinasta tulee "verkkomainen" ;) . Nosta toiselle fileelle täyte ja nosta toinen file päälle.

Nosta täytetyt kalafileet taikinalle ja kääri kala siihen.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 min. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Krista74

Krista74 sanoi...

Suluissa se, mitä oikeasti tuli laitettua ruokaan ja sen mukaan kalorit laskettu!

sunnuntai 22.02.2009 klo 12:10

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voitaikina keskiarvo, täytteetön 2567g12882kcal135.8g857.9g1000.2g42.9g
Kirjolohifilee 4262g7046kcal713.8g0g468.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton154g32kcal0.5g2.5g0g0.2g
Pinaattipakaste 150g411g58kcal7.8g1.6g2.1g5.3g
Sipuli (kuorittu)282g76kcal3.7g13.6g0.6g4.8g
Rypsiöljy 72g636kcal0g0g71.9g0g
Ranskankerma Valio616g1725kcal15.4g21.6g172.5g0g
Katkarapu 924g632kcal133.5g0g10.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18576g46173kcal2021g1794.4g3452.6g106.4g
Valittu annoskoko9288g23086kcal1010.5g897.2g1726.3g53.2g
Annoskoko puolitettuna4644g11543kcal505.3g448.6g863.2g26.6g
Arvot/100g100g249kcal10.9g9.7g18.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106880