Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 216g875kcal0g215.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl898g3054kcal18g26.9g314.4g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g1168g6528kcal98.1g642.3g397g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g4761g6665kcal166.6g999.8g214.2g9.5g
Mansikka,pakaste Rainbow2246g786kcal11.2g157.2g11.2g42.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18576g35816kcal587.8g4083.2g1873.6g104.4g
Valittu annoskoko9288g17908kcal293.9g2041.6g936.8g52.2g
Annoskoko puolitettuna4644g8954kcal147g1020.8g468.4g26.1g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148100