Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 90g25kcal1.6g2.6g0.4g1.7g
Herkkusieni 60g10kcal1.3g0.2g0.2g0.9g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Kiinankaali raaka 100g90g16kcal1.4g2.1g0.3g2.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g7.5g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Fenkoli, tuore , annos 100g18g3.1kcal0.2g0.3g0g0.4g
Porkkana 48g16kcal0.3g2.7g0.1g1.2g
Voi 3g22kcal0g0g2.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Paprika, punainen18g4.6kcal0.2g0.8g0.1g0.4g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 15g3.6kcal0.3g0.3g0g0.3g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g15g17kcal1.2g3g0g0.8g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl30g102kcal0.6g0.9g10.5g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g30g69kcal1.9g14.6g0.4g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1858g646kcal19.4g60.6g33.4g20.4g
Valittu annoskoko929g323kcal9.7g30.3g16.7g10.2g
Annoskoko puolitettuna465g161kcal4.9g15.2g8.4g5.1g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416