Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1384g374kcal18g66.5g2.8g23.5g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Linssi, punainen, Go Green1573g5113kcal377.6g770.9g15.7g188.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.7g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka168g19kcal1.8g1.8g0.3g1.7g
Vesi5244g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 437g3865kcal0g0g437g0g
Viinietikka balsami105g37kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18592g19085kcal804.6g1733.4g913.4g446.8g
Valittu annoskoko9296g9542kcal402.3g866.7g456.7g223.4g
Annoskoko puolitettuna4648g4771kcal201.2g433.4g228.4g111.7g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108212