Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu3791g4777kcal417g11.4g341.2g0g
Voi 1394g10110kcal16.6g5.6g1133.1g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g2787g14272kcal248.1g813.9g1115g164.5g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g418g1672kcal0g413.9g0g0g
Hasselpähkinä 906g5834kcal127.7g30.8g552.6g158.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18592g73329kcal1618.8g2551.2g6283.8g646g
Valittu annoskoko9296g36665kcal809.4g1275.6g3141.9g323g
Annoskoko puolitettuna4648g18332kcal404.7g637.8g1571g161.5g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363