Herkkusienivuoka

Ruskista pilkotut sienet ja sipulit.

Mausta, esim.

timjami 1/2 tl, basilika 2 tl.

Keitä riisi puolikypsäksi.

Laita ruokaöljyllä kevyesti voideltuun vuokaan kerroksittain ensin suurin osa keitetystä riisistä, sitten sieni-sipuliseos, 4-5 keskikokoista tomaattia viipaloituna, yksi pieni silputtu purjo ja päällimmäiseksi kerrokseksi loput riisit.

Kuorruta sienivuoka juustokastikkeella.

Juustokastike:
Kiehauta vehnäjauhot ruokaöljyssä, lisää vähän kerrallaan 1/2 dl maitoa ja raastettu juusto.

Keitä koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut.

Mausta, esim.

viherpippurilla.

Laita sienivuoka lopuksi n. 50 min ajaksi 200 asteiseen uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Vehnäjauho sunnuntai2.5g8.8kcal0.3g1.8g0.1g0.1g
Oltermanni 17%5g14kcal1.5g0g0.9g0g
Kevytmaito hyla (Valio)25g12kcal0.8g1.2g0.4g0g
Purjosipuli 3g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaatti 31g7.1kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0.5g1.7kcal0g0.1g0.1g0g
Kokojyväriisi (Uncle bens), annos 100g10g34kcal0.8g7.1g0.2g0.5g
Sipuli 5.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Herkkusieni, tuore Pirkka10g2.5kcal0.3g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana187g171kcal8.2g24g4.6g2.4g
Valittu annoskoko93g86kcal4.1g12g2.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna47g43kcal2.1g6g1.2g0.6g
Arvot/100g100g92kcal4.4g12.8g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73620