Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 13g17kcal1.4g0g1.2g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g44kcal1.3g9g0.2g0.4g
Voi 4.4g32kcal0.1g0g3.6g0g
Maito,kevyt (valio) 100g6.6g3kcal0.2g0.3g0.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 8.7g12kcal0.2g0.3g1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g8.7g5.1kcal0.8g0.4g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 20g7kcal0g1.4g0g0.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.6kcal0g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana187g394kcal8g61g12.2g1.6g
Valittu annoskoko94g197kcal4g30.5g6.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna47g99kcal2g15.3g3.1g0.4g
Arvot/100g100g211kcal4.3g32.6g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378748