Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g8.7g13kcal1.6g0g0.8g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr1g2.7kcal0.1g0.1g0.2g0g
Parsakaali brokkoli 6.6g2.3kcal0.3g0.1g0g0.2g
Purjosipuli 2.6g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Juuriselleri 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Palsternakka 2.2g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g8kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana187g56kcal4.4g4.6g2.2g2.2g
Valittu annoskoko94g28kcal2.2g2.3g1.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna47g14kcal1.1g1.2g0.6g0.6g
Arvot/100g100g30kcal2.4g2.5g1.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551