Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)39g66kcal5.5g0.4g5.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g31g18kcal0.5g4g0g0.3g
Kirsikkatomaatti, 50g18g3.6kcal0.1g0.7g0.1g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 2.9g5.8kcal0g0.1g0.6g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2g17kcal0g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana188g223kcal12.2g10.4g15.6g0.8g
Valittu annoskoko94g111kcal6.1g5.2g7.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna47g56kcal3.1g2.6g3.9g0.2g
Arvot/100g100g119kcal6.5g5.5g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240