Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti3600g3960kcal792g3.6g108g0g
Sipuli 800g242kcal10g38.4g1.6g13.6g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Chili paprika punainen80g32kcal1.6g7.2g0g0g
Porkkana 1200g392kcal7.4g66.7g2.4g30.6g
Paprika, punainen800g206kcal7.2g36.8g3.2g16g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl120g1056kcal0g0g120g0g
Paprikajauhe 22g71kcal3.3g4g2.9g8.2g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Timjami 4g11kcal0.4g1.1g0.3g1.5g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Tomaattisose tomaattipyree 180g137kcal8.1g23.2g0.4g1.8g
Persilja 400g109kcal5.5g4.4g0.8g32g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18600g12585kcal1681.2g393.4g480.2g212.2g
Valittu annoskoko9300g6292kcal840.6g196.7g240.1g106.1g
Annoskoko puolitettuna4650g3146kcal420.3g98.4g120.1g53.1g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132840