Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 88g200kcal4.4g15.4g12.4g5.1g
Persilja 18g4.8kcal0.2g0.2g0g1.4g
Oliiviöljy 44g388kcal0g0g43.9g0g
Tomaatti 176g40kcal1g6.1g0.5g2.5g
Kurkku 158g17kcal0.9g2.2g0.2g1.1g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 351g649kcal16.2g111.3g13.7g5.6g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore44g11kcal0g4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1862g2649kcal46.8g283.4g141.6g33.2g
Valittu annoskoko931g1325kcal23.4g141.7g70.8g16.6g
Annoskoko puolitettuna466g662kcal11.7g70.9g35.4g8.3g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73500