Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1197g8505kcal9g4.8g957.9g0g
Sokeri 1696g6886kcal0g1694.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2171g2736kcal238.8g6.5g195.4g0g
Leivinjauhe 80g140kcal4.2g30.2g0g0.4g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g3193g11176kcal111.8g2586.4g31.9g95.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g80g319kcal0g79g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 798g982kcal31.8g34.3g80.2g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 96g354kcal17.7g10.5g20.8g29.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18624g62197kcal826.6g8892.8g2572.4g250.6g
Valittu annoskoko9312g31099kcal413.3g4446.4g1286.2g125.3g
Annoskoko puolitettuna4656g15549kcal206.7g2223.2g643.1g62.7g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420822