Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)1600g5600kcal224g896g110.4g176g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 220g669kcal19.3g121.9g4.2g30.6g
Flora margariini 60, annos 10g400g2160kcal0.8g1.2g240g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 800g240kcal23g28.8g0.8g0g
Leivinjauhe 56g98kcal2.9g21.2g0g0.3g
Kananmuna kuorineen punnittu480g605kcal52.8g1.4g43.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g40g124kcal4.4g24g2.8g11.2g
Fariinisokeri800g3248kcal0g799.2g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1600g1040kcal51.2g76.8g56g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g480g682kcal60g1.4g49.4g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g400g1156kcal4.8g224g0g160g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g256kcal0g63.4g0g0g
Raparperi 1600g539kcal11g88g1.6g22.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18640g38187kcal1067.4g5786.6g1035.6g855.6g
Valittu annoskoko9320g19093kcal533.7g2893.3g517.8g427.8g
Annoskoko puolitettuna4660g9547kcal266.9g1446.7g258.9g213.9g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=363219