Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu5.3g47kcal0g0g5.3g0g
Sipuli (kuorittu)59g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g21kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g351g81kcal4.9g11.9g1.4g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g8.8g21kcal0.3g2.3g1.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl175g596kcal3.5g5.3g61.4g0g
Katkarapu 316g216kcal45.6g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1869g1995kcal113.4g51.2g146g2.8g
Valittu annoskoko935g997kcal56.7g25.6g73g1.4g
Annoskoko puolitettuna467g499kcal28.4g12.8g36.5g0.7g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272528