Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Basilika, tuore 13g3.6kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Parmesan formaggio da pasta44g200kcal17.5g0g14.4g0g
Auringonkukansiemen 44g259kcal10g5.5g21.6g2.6g
Oliiviöljy 79g695kcal0g0g78.6g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty393g551kcal20.3g109.9g2.7g13.4g
Broileri, rintafilee, nahaton 350g374kcal80.7g0g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1869g4190kcal259.4g234.6g245.4g33.2g
Valittu annoskoko935g2095kcal129.7g117.3g122.7g16.6g
Annoskoko puolitettuna467g1048kcal64.9g58.7g61.4g8.3g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217