Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton133g28kcal0.4g2.1g0g0.1g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)1333g2200kcal40g53.3g200g0g
Valkoviini kuiva 667g457kcal2.1g4g0g0g
Valkosipuli 67g72kcal5.3g10.9g0.4g1.4g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g4000g1440kcal36g296g12g140g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g133g1200kcal0g0g133.3g0g
Mustapippuri 6.7g19kcal0.7g2.6g0.2g1.8g
Broileri rintafile,maustamaton3000g3093kcal693g0.3g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18680g17018kcal1555g738.4g751.8g286.6g
Valittu annoskoko9340g8509kcal777.5g369.2g375.9g143.3g
Annoskoko puolitettuna4670g4254kcal388.8g184.6g188g71.7g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012