Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3855g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g80g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 257g775kcal0.3g190.4g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g13g46kcal5.8g5.1g0.8g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 2827g8594kcal247.3g1566g53.7g392.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1670g5731kcal170.2g1169.2g20g58.5g
Auringonkukansiemen 642g3815kcal147.8g80.9g318g38.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18688g37922kcal1142.8g6023.2g785g979.8g
Valittu annoskoko9344g18961kcal571.4g3011.6g392.5g489.9g
Annoskoko puolitettuna4672g9481kcal285.7g1505.8g196.3g245g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525