Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala94g301kcal14.1g55.4g2.4g9.4g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton13g40kcal2.9g1.3g2.6g0g
Voi vähäsuolainen 63g454kcal0.7g0.3g50.9g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 73g530kcal0.9g0.3g59.4g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g146g512kcal2.5g130.1g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 92g127kcal11.5g0.3g9g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton25g80kcal5.8g2.6g5.2g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark63g332kcal4.9g20g26.3g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g125g150kcal3.5g5.6g12.5g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl178g603kcal3.5g5.3g62.1g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark17g89kcal1.3g5.3g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1870g6519kcal103.2g473g474.8g19g
Valittu annoskoko935g3259kcal51.6g236.5g237.4g9.5g
Annoskoko puolitettuna468g1630kcal25.8g118.3g118.7g4.8g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045