Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 562g608kcal44.4g91.5g3.4g11.8g
Hunaja150g502kcal1.5g122.8g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore112g28kcal0g10.1g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g112g1011kcal0g0g112.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1872g4298kcal91.8g448.8g231.4g23.8g
Valittu annoskoko936g2149kcal45.9g224.4g115.7g11.9g
Annoskoko puolitettuna468g1075kcal23g112.2g57.9g6g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384