Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 243g2147kcal0g0g242.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g719g194kcal9.4g34.5g1.4g12.2g
Tomaatti, tuore899g183kcal5.4g34.2g2.7g12.6g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 1199g3819kcal292.3g547.9g22.8g106.7g
Vesi5994g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 96g104kcal7.6g15.6g0.6g2g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g90g354kcal2.7g18g30.6g0g
Korianteri, tuore, annos 20g120g24kcal2.4g4.8g0.6g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18720g13649kcal639.6g1310g603g274.2g
Valittu annoskoko9360g6825kcal319.8g655g301.5g137.1g
Annoskoko puolitettuna4680g3412kcal159.9g327.5g150.8g68.6g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962