Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste181g0kcal0g0g0g0g
Voi 2709g19652kcal32.2g10.8g2202.5g0g
Manteli 1355g8342kcal325.9g89.4g731.5g97.5g
Vehnälese 108g247kcal14.4g16.7g4.9g40.6g
Psylliumkuitu, annos 6g90g45kcal0g0g0g75g
Kaakaojauhe sokeroitu 108g459kcal6.2g83.9g10.3g0.9g
Kahvijuoma, keskiarvo 271g8.6kcal0.8g0.8g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2709g8943kcal54.2g81.3g948.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka23g90kcal0g22.4g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g903g4660kcal90.3g205.9g386.5g0g
Raparperi 903g304kcal6.2g49.7g0.9g12.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18720g85502kcal1060.4g1121.8g8570g453.2g
Valittu annoskoko9360g42751kcal530.2g560.9g4285g226.6g
Annoskoko puolitettuna4680g21376kcal265.1g280.5g2142.5g113.3g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905