Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 988g1409kcal123.4g3g101.2g0g
Sokeri 1526g6194kcal0g1524.6g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 2095g378kcal11.7g52.4g8.4g14.7g
Rypsiöljy 1077g9526kcal0g0g1077.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2334g8009kcal237.8g1633.8g28g81.7g
Leivinjauhe 60g105kcal3.1g22.6g0g0.3g
Ruokasooda 60g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl778g4979kcal108.9g26.5g490.1g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g36g131kcal1.3g28.6g1.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.4g0g0g
Rusina 359g1050kcal10.1g215.8g1.8g34.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18720g63944kcal992.6g7109.4g3416g263g
Valittu annoskoko9360g31972kcal496.3g3554.7g1708g131.5g
Annoskoko puolitettuna4680g15986kcal248.2g1777.4g854g65.8g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431980