Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipuli 1.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 156g53kcal4.8g7.6g0.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa125g375kcal28.7g0g28.7g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 3.1g17kcal0g0g1.9g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g62g200kcal8.1g38.7g1.6g5.6g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)250g62kcal2.5g13.7g0g3.5g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)3.4g10kcal0.3g0.6g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.2g21kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 312g710kcal59.3g0g53.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1875g2912kcal209.6g132.6g172.6g19.4g
Valittu annoskoko937g1456kcal104.8g66.3g86.3g9.7g
Annoskoko puolitettuna469g728kcal52.4g33.2g43.2g4.9g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191