Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g4800g2880kcal72g624g4.8g43.2g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g1200g1320kcal204g19.2g54g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g800g224kcal4.8g47.6g1.6g20g
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g40g42kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g500g300kcal5g22.5g20g3g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl800g960kcal27.2g28.8g80g0g
Rypsiöljy 32g283kcal0g0g32g0g
Hillosipulisäilyke 400g195kcal4.7g37.9g0.8g6.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18744g12838kcal662.6g1649.8g390g174g
Valittu annoskoko9372g6419kcal331.3g824.9g195g87g
Annoskoko puolitettuna4686g3210kcal165.7g412.5g97.5g43.5g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725