Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4800g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)1600g288kcal28.8g28.8g4.8g32g
Sipuli 416g126kcal5.2g20g0.8g7.1g
Porkkana 640g209kcal4g35.6g1.3g16.3g
Peruna, vanha, kuorittu 640g487kcal12g99.2g1.3g6.4g
Parsakaali brokkoli 640g224kcal29.6g12.5g1.9g16g
Tomaattisose tomaattipyree 224g171kcal10.1g28.9g0.4g2.2g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g64g3.2kcal0.1g0.1g0.3g0g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Selleri, annos 50g320g45kcal3.2g9.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18752g3176kcal191g479.8g22g161.4g
Valittu annoskoko9376g1588kcal95.5g239.9g11g80.7g
Annoskoko puolitettuna4688g794kcal47.8g120g5.5g40.4g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958