Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl400g2312kcal84.4g21.2g202g46.4g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g800g4800kcal168g52.8g432g0g
Hermesetas, annos 5g160g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g3200g1376kcal313.6g12.8g3.2g0g
Voi 2400g17410kcal28.6g9.6g1951.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 800g2641kcal16g24g280g0g
Kahvi mustana 100ml1600g51kcal4.8g4.8g1.6g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18752g57179kcal1230.8g250.4g5740g92.8g
Valittu annoskoko9376g28590kcal615.4g125.2g2870g46.4g
Annoskoko puolitettuna4688g14295kcal307.7g62.6g1435g23.2g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376