Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu217g273kcal23.8g0.6g19.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa117g351kcal26.9g0g26.9g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g117g703kcal28.1g7.7g63.2g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.4g0g0.1g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g234g136kcal21.1g11.7g0.5g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)47g267kcal10.7g9.1g23.2g0g
Seesaminsiemen70g396kcal18.9g7.7g33.9g6g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 35g114kcal10.2g2.5g7g10.8g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti35g199kcal8.6g4.9g16.1g0g
Psylliumkuitu, annos 6g7g3.5kcal0g0g0g5.8g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl12g105kcal0g0g11.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1876g5135kcal297.8g97.2g404g45.4g
Valittu annoskoko938g2568kcal148.9g48.6g202g22.7g
Annoskoko puolitettuna469g1284kcal74.5g24.3g101g11.4g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202