Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2400g921kcal24g165.6g4.8g60g
Nauris 1200g329kcal12g50.4g3.6g22.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g680g184kcal8.8g32.6g1.4g11.6g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13g0.5g1.7g
Rypsiöljy 224g1981kcal0g0g224g0g
Vesi, vesijohtovesi 4000g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 800g2218kcal16g24g224g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18768g11438kcal134.2g571.2g916.6g192.2g
Valittu annoskoko9384g5719kcal67.1g285.6g458.3g96.1g
Annoskoko puolitettuna4692g2860kcal33.6g142.8g229.2g48.1g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683