Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2402g922kcal24g165.7g4.8g60.1g
Nauris 1201g329kcal12g50.4g3.6g22.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g681g184kcal8.8g32.7g1.4g11.6g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13.1g0.5g1.7g
Rypsiöljy 224g1983kcal0g0g224.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 4003g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 801g2220kcal16g24g224.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18784g11448kcal134.2g571.8g917.4g192.4g
Valittu annoskoko9392g5724kcal67.1g285.9g458.7g96.2g
Annoskoko puolitettuna4696g2862kcal33.6g143g229.4g48.1g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94683