Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)23g4.5kcal0.3g0.4g0.1g0.6g
Kukkakaali 9g2.3kcal0.2g0.2g0g0.2g
Jauheliha, sika-nauta 31g69kcal5.5g0g5.3g0g
Pekoni rasvainen 6.6g25kcal0.8g0g2.5g0g
Sinappi 2.5g3.3kcal0.1g0.4g0.2g0g
Oliiviöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 7.8g26kcal0.2g0.2g2.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g3.9g5.9kcal0.6g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana188g313kcal15.6g3g26.6g1.8g
Valittu annoskoko94g157kcal7.8g1.5g13.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna47g78kcal3.9g0.8g6.7g0.5g
Arvot/100g100g167kcal8.3g1.6g14.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178