Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 44g11kcal0.8g1g0.1g1g
Voi, 1 tl, 5 g2.7g20kcal0g0g2.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.6g12kcal0.4g2.5g0g0.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 36g23kcal1.1g1.7g1.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa3.6g11kcal0.8g0g0.8g0g
Kananmuna kuoreton 4g5.7kcal0.5g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana188g164kcal7.2g10.4g9.6g2.2g
Valittu annoskoko94g82kcal3.6g5.2g4.8g1.1g
Annoskoko puolitettuna47g41kcal1.8g2.6g2.4g0.6g
Arvot/100g100g87kcal3.8g5.5g5.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474