Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen18g5.8kcal0.6g0.9g0g0g
Vesi4.4g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.6g0.5kcal0.1g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)2.4g5.3kcal0.3g0g0.4g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki22g12kcal1.9g1.1g0g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g22g75kcal1.1g16.5g0.1g1.5g
Omena, ulkomainen, kuorittu 25g11kcal0g2.4g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana189g221kcal8g42g1g4.2g
Valittu annoskoko95g111kcal4g21g0.5g2.1g
Annoskoko puolitettuna47g55kcal2g10.5g0.3g1.1g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.2g0.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273