Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75126g855kcal1.3g1.3g94.3g0g
Sokeri 182g740kcal0g182g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 214g733kcal21.8g149.5g2.6g7.5g
Leivinjauhe 6.3g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g40kcal0g10g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g107g58kcal9.6g4.5g0.2g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g126g151kcal3.8g5.2g12.6g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 163g63kcal0.3g13.3g0.1g2.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6.3g23kcal0.2g5g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1880g5345kcal74.6g746.4g220g20g
Valittu annoskoko940g2673kcal37.3g373.2g110g10g
Annoskoko puolitettuna470g1336kcal18.7g186.6g55g5g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072