Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot59g172kcal8.3g0.6g15.4g0g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g56g17kcal0.6g2.3g0.2g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa338g473kcal93.3g0g8.4g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 85g329kcal1.8g1.9g35.5g0g
Crowmoor siideri282g113kcal0g11g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)8.4g61kcal0g0g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1881g2389kcal211g42.4g133g3.8g
Valittu annoskoko940g1195kcal105.5g21.2g66.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna470g597kcal52.8g10.6g33.3g1g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.3g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542