Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1160g1602kcal217.5g0g81.2g0g
Kasvisliemikuutio 80g244kcal7.6g10.8g18.8g1.3g
Punajuuri 1600g614kcal16g110.4g3.2g40g
Valkokaali keräkaali 1100g306kcal13.1g44.7g2.2g23.1g
Juuriselleri 600g189kcal7.5g27.6g1.2g18.6g
Porkkana 360g118kcal2.2g20g0.7g9.2g
Vesi, vesijohtovesi 4000g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 460g139kcal5.8g22.1g0.9g7.8g
Basilika, kuivattu 4g10kcal0.6g0.8g0.2g1.6g
Timjami 4g11kcal0.4g1.1g0.3g1.5g
Persilja 4g1.1kcal0.1g0g0g0.3g
Ruokasuola jodioitu 28g0.7kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18800g6468kcal542g475g217.4g206.8g
Valittu annoskoko9400g3234kcal271g237.5g108.7g103.4g
Annoskoko puolitettuna4700g1617kcal135.5g118.8g54.4g51.7g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578