Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1161g1603kcal217.7g0g81.3g0g
Kasvisliemikuutio 80g244kcal7.6g10.8g18.8g1.3g
Punajuuri 1601g615kcal16g110.5g3.2g40g
Valkokaali keräkaali 1101g306kcal13.1g44.7g2.2g23.1g
Juuriselleri 601g189kcal7.5g27.6g1.2g18.6g
Porkkana 360g118kcal2.2g20g0.7g9.2g
Vesi, vesijohtovesi 4003g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 460g139kcal5.8g22.1g0.9g7.8g
Basilika, kuivattu 4g10kcal0.6g0.8g0.2g1.6g
Timjami 4g11kcal0.4g1.1g0.3g1.5g
Persilja 4g1.1kcal0.1g0g0g0.3g
Ruokasuola jodioitu 28g0.7kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18816g6474kcal542.4g475.2g217.6g206.8g
Valittu annoskoko9408g3237kcal271.2g237.6g108.8g103.4g
Annoskoko puolitettuna4704g1618kcal135.6g118.8g54.4g51.7g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578