Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl401g2320kcal84.7g21.3g202.7g46.6g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g803g4816kcal168.6g53g433.5g0g
Hermesetas, annos 5g161g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g3211g1381kcal314.7g12.8g3.2g0g
Voi 2408g17469kcal28.7g9.6g1957.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 803g2650kcal16.1g24.1g281g0g
Kahvi mustana 100ml1606g51kcal4.8g4.8g1.6g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18816g57375kcal1235.2g251.2g5759.8g93.2g
Valittu annoskoko9408g28687kcal617.6g125.6g2879.9g46.6g
Annoskoko puolitettuna4704g14344kcal308.8g62.8g1440g23.3g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271376