Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2145g1287kcal32.2g278.8g2.1g19.3g
Vesi2891g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste746g187kcal6.7g35.8g2.2g21.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Rypsiöljy rainbow22g201kcal0g0g22.4g0g
Sipuli, kokonainen 50g188g51kcal2.4g9g0.4g1.3g
Sokeri19g76kcal0g18.6g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g2238g783kcal22.4g145.5g11.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 280g776kcal5.6g8.4g78.3g0g
Jauheliha, sika-nauta 852g1887kcal149.1g0g144.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18816g10552kcal441.2g1001.4g523.4g85.6g
Valittu annoskoko9408g5276kcal220.6g500.7g261.7g42.8g
Annoskoko puolitettuna4704g2638kcal110.3g250.4g130.9g21.4g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188