Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen375g124kcal12.4g18.4g0g0g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g94g75kcal1.4g6.3g4.7g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 337g257kcal6.3g52.3g0.7g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1885g935kcal41.4g158.4g11g8.4g
Valittu annoskoko943g467kcal20.7g79.2g5.5g4.2g
Annoskoko puolitettuna471g234kcal10.4g39.6g2.8g2.1g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324