Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 100g724kcal1.2g0.4g81.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 120g150kcal13.2g0.3g10.8g0g
Kaurahiutale 40g149kcal5.8g22.7g2.9g4g
Vehnäjauho puolikarkea 130g445kcal13.2g90.8g1.6g4.5g
Sokeri 144g585kcal0g144g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g200g233kcal5.6g8g19.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Mustikka metsä- 200g88kcal1g12.8g1.2g6.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1888g4826kcal80.4g576.8g235g30.2g
Valittu annoskoko944g2413kcal40.2g288.4g117.5g15.1g
Annoskoko puolitettuna472g1207kcal20.1g144.2g58.8g7.6g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932