Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 997g7235kcal11.9g4g810.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1197g1502kcal131.7g3.1g108g0g
Kaurahiutale 399g1493kcal57.8g227.4g29.1g39.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1297g4449kcal132.1g907.6g15.6g45.4g
Sokeri 1441g5850kcal0g1439.7g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g1995g2334kcal55.9g79.8g199.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g80g319kcal0g79g0g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Mustikka metsä- 1995g878kcal10g127.7g12g65.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18880g48260kcal803g5766.8g2350.2g302.6g
Valittu annoskoko9440g24130kcal401.5g2883.4g1175.1g151.3g
Annoskoko puolitettuna4720g12065kcal200.8g1441.7g587.6g75.7g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932