Thaimaalainen kanakeitto

1.Kuori ja keitä juurekset kypsiksi vedessä ja soseuta keitos.

Painekattilassa keittoaika kiehumisen jälkeen 6 minuttia.

2. Kuumenna pannu lisää oliiviöljy, raastettu inkivääri valkopippuri ja valkosipuli paahda ja lisää kanapalat.

Kypsennä kevyesti.

3.Lisää murskatut mausteet, valkoviini, sitruunamehu sekä kanapalat kattilaan.

Anna kiehua pienellä lämmöllä n. 10-15- minuuttia siten, että kanapalat kypsyvät.

Tulisieluisempi voi laittaa chiliä reilusti.

3. Lisää kookosmaito joukkoon, mutta älä enää kiehuta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Jujaka

Jujaka sanoi...

Viljalla ruokittua kanaa (Ranskalaista) kun saat broilerin tilalle, niin keitosta tulee taivaallisen hyvää. Saatava Helsingissä ainakin Votkinilta.

lauantai 24.01.2009 klo 22:35

AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 52g17kcal0.3g2.9g0.1g1.3g
Palsternakka, keitetty, suolaton 45g29kcal0.2g5.4g0.2g2.1g
Kookosmaito Oriental Light (B&k), annos 400g56g40kcal0.5g0.8g3.4g0g
Kanasuikaleet kariniemi113g125kcal25.9g0g2.2g0g
Inkivääri, tuore, silputtu2.8g2.2kcal0.1g0.5g0g0.1g
Kanaliemikuutio (Maggi), annos 11g9g26kcal0.8g1.6g1.8g0g
Chili paprika punainen5.6g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vesi422g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3.4g3.7kcal0.3g0.5g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton7g1.5kcal0g0.1g0g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g4.2g16kcal0g4.1g0g0g
Valkoviini kuiva 8.4g5.8kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 52g39kcal1g8g0.1g0.5g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Bataatti, kuorittu 163g132kcal2.6g27.4g0.1g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1890g929kcal63.6g103.8g21.4g18g
Valittu annoskoko945g465kcal31.8g51.9g10.7g9g
Annoskoko puolitettuna473g232kcal15.9g26g5.4g4.5g
Arvot/100g100g49kcal3.4g5.5g1.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100162