Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl7.6g68kcal0g0g7.6g0g
Tomaattisose tomaattipyree 8.4g6.4kcal0.4g1.1g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz11g12kcal0.1g2.7g0g0.1g
Chili mausteseos, Old El Paso4.5g13kcal0.4g2.2g0.3g0g
Kanaliemi rainbow 1 L451g225kcal18g4.5g18g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g113g140kcal3.4g28.8g0.2g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g141g58kcal2g11.4g0.4g0g
Timjami 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g8.4g13kcal1.4g0.1g0.8g0g
Aito nakki HK (500g)169g406kcal20.3g5.1g33.8g0g
Persilja 3.4g0.9kcal0g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1890g1898kcal92.8g114.8g122.4g2.2g
Valittu annoskoko945g949kcal46.4g57.4g61.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna473g475kcal23.2g28.7g30.6g0.6g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200460