Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3739g6207kcal710.4g0g373.9g0g
Sipuli (kuorittu)1869g505kcal24.3g89.7g3.7g31.8g
Rypsiöljy 126g1116kcal0g0g126.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g65g68kcal5.2g10.7g0.4g1.3g
Peruna, keskikokoinen 60g1309g785kcal19.6g170.1g1.3g11.8g
Kananmuna kuoreton 514g733kcal64.3g1.5g52.7g0g
Jauhelihamauste, annos 15g47g1.4kcal0g0.5g0.5g0g
Suola, annos 3g47g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 19g52kcal2g7.2g0.6g5g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 935g1619kcal71g21.5g140.2g0g
Ketsuppi, Heinz280g289kcal2.5g67.6g0.3g3.4g
Sinappi 280g369kcal12.3g39.5g16.8g4.8g
Korppujauho 234g856kcal24.5g175g2.4g12.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18928g25198kcal1872.2g1166.6g1438g141g
Valittu annoskoko9464g12599kcal936.1g583.3g719g70.5g
Annoskoko puolitettuna4732g6300kcal468.1g291.7g359.5g35.3g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727