Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow1798g1798kcal413.6g0g16.2g0g
Herkkusieni 1529g243kcal32.1g4.6g5g22.9g
Sipuli 1349g408kcal16.9g64.7g2.7g22.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g108g112kcal8.5g17.6g0.6g2.2g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g62.9g1.1g3.1g
Vesi2697g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g45g99kcal7.6g7.6g4g0.2g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%899g1708kcal89.9g45g125.9g0g
Tilli, tuore 899g269kcal33.2g8.1g7.2g18.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45g405kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18936g10753kcal1224g427.8g416g145.2g
Valittu annoskoko9468g5377kcal612g213.9g208g72.6g
Annoskoko puolitettuna4734g2688kcal306g107g104g36.3g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343